Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Mi a helyzet az egri baloldallal?

2024. május 28. - Patek Fülöp Z

Nehéz, kényes, tabusított kérdés, amelyre politikai hovatartozástól függően kétféle választ illik adni: 

1. Háborúpárti hazaárulók 

2. Az egyetlen remény a NER leváltására 

Ha viszont ezen a két leegyszerűsítő tőmondaton továbblépünk, akár eljuthatunk oda, hogy feltegyük a kérdést: sikerült-e megújulnia, sikerült-e bűneit maga mögött hagynia, sikerült-e valami értelmes, progresszív, zöld gondolatot megfogalmaznia Egerrel kapcsolatban a helyi baloldalnak? 

dk1.jpg

A múltról csak címszavakban:

- Hospinvest-erőszakos kórházprivatizációs kísérlet.

-Magyarország egyik leggátlástalanabb és leggyomorforgatóbb politikai gengszterének Balázs Zoltánnak a helyzetbe hozása.

 - Egy műveletlen, hisztériás, ideggyenge szociopata, Mirkóczki Zita hatalomba segítése és hatalomban tartása, majd - időrendben - végül, de nem utolsó sorban egy súlyos és végzetes hiba: Nyitrai Zsolt alávaló kis csicskájának, Berecz Mátyásnak a helyzetbe hozása. 

Ez a múlt. 

Mi a helyzet most? 

Idősorrendben: 

1. “Helycsere történt”. Ma már a Fidesz forszírozza az egészségügy privatizációját, a baloldal - visszatérve eredeti elveihez - ellenzi. 

2. Az elmúlt lassan másfél évtizedben már nem egri baloldali politikusok vacsorázgatnak az egri politikai gengszterek törzshelyén, a Macokban és cserélgettek borítékokat az OMV kútnál Balázs Zoltán köztörvényes bűnözővel, hanem jobboldaliak. (Azt, hogy kik, azért nem írjuk ide, hogy ne akadályozzunk egy jelenleg is folyamatban levő nyomozást) 

3. Mirkóczki Zitát kipenderítették végre a pártjából, sőt: amikor a Tarna elpusztítása ügyében az ökológiai bűnözök érdekében hisztériázott, rángatózott és toporzékolt az egri közgyűlésben, az MSZP országos vezetésének egyik tagja jelezte a Tarnát védő civileknek: pártja sem Mirkóczki Zita személyével, sem véleményével semmifajta közösséget nem vállal. (A mostani önkormányzati választásnak egyébként várhatóan az egyik nagy eredménye lesz, hogy Mirkóczki Zita végérvényesen eltűnik a politikából - és nem hoz többé szégyent sem a baloldalra, sem a női politikusokra, sem Egerre) 

4. Berecz Mátyás, Nyitrai Zsolt kis csicskájaként visszatért oda, ahová mindig is tartozott, az elvtelen, rezsiző közéleti alattvalók pöcegödrébe - immáron nem a baloldalra, hanem a Fideszre hozva mélységes szégyent. 

A baloldali Ifj. Soós Tamás,  széleskörű közvélekedés szerint az egyik legszorgalmasabb, leglelkiismeretesebb, a körzetéért leglelkesebben dolgozó képviselő. 

Mit ígér most a baloldal Egerben? 

A képviselők felháborító ingyen parkolásának eltörlését, a Városháza Vip parkolójának megszüntetését, és közparkká alakítását.  A Dobó téri eszelten beton sivatag újbóli befásítását, egri városi vasutat (s-bahn) és ivókutakat. 

Őszinték részükről ezek az egyébként minden jóérzésű ember számára szívhez szóló ígéretek? 

Nem tudjuk. 

Azt viszont igen, hogy több olyan, baloldali meggyőződésű, értelmiségi, lokálpatrióta fiatal ( például Balla Péter) indul a csapatukban, akiről egyelőre nincs okunk hazudozást feltételezni. Szóval összegzésképpen: hosszú évek, de inkább évtizedek után, talán esély van arra, hogy Egerben egy baloldali érzelmű, kormánykritikus,  vagy környezetvédő polgár,  nem befogott orral, nem csak protestszavazóként is voksolhasson az agyondémonizált “baloldal” helyi jelöltjeire. 

dk2.jpg

 

Ps. Azt, hogy mennyire hiányzik az egri közéletből a progresszív zöld gondolat, mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy az elmúlt napok esőzése okozta “áradások” kapcsán, még addig sem jutott el a helyi közbeszéd, hogy ennek okait feltárja. “Tüneti kezelésként” homokzsákokat osztogattad, pedig napnál világosabb: Egerben a “városi villámárvizeket” a várost körülvevő zöld gyűrű hiánya, a túlzott mértékű beton arány, és a közösségi esőkertek hiánya okozza. Ezekről azonban Egerben sajnos nem zajlik párbeszéd - és közbeszéd.

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr6118415193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása