Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Paktumot kötött Berecz és Nyitrai? A gazdája parancsára hallgat Ringert?

2024. március 29. - Patek Fülöp Z

“Bizonyítékok zárt logikai láncolata.” Így nevezi az ügyészség azt a helyzetet, amikor több, egymástól független tényadatnak, azokat egymással összefüggésben vizsgálva, időrendbe összefűzve, bizonyító ereje van. 

Paktumot kötött Berecz Mátyás az Egri Vármúzeum egykori igazgatója, és Nyitrai Zsolt Eger egykori országgyűlési képviselője? Ringert Csaba ennek az esetleges paktumnak a hatására, hallgat mint a sír, gazdája, Nyitrai parancsára arról, a korábban éppen általa nyilvánosságra hozott gyanúról, mely szerint Berecz Mátyás bűncselekményt követhetett el az Egri Vármúzeum munkatársaként? 

Nézzük tőmondatokban a  tényeket, aztán döntse el a kedves olvasó, hogy ezek alkotnak-e zárt logikai láncot. 

(Azt sem zárjuk ki, sőt reméljük, hogy egyszer majd ugyanezt az ügyészség is megteszi.) 

Berecz Mátyás az Egri Vármúzeum igazgatója a nyilvánosság előtt azt állítja, hogy Nyitrai Zsolt az Egri Vármúzeum sokmilliárdos fejlesztés forrásainak harminc százalékát le akarja nyúlni. Azt is állítja, hogy erre bizonyítékai is vannak, de ilyet a nyilvánosság előtt nem mutat. 

Nyitrai Zsolt pert indít Berecz ellen. 

img_9117.PNG

Bereczet kirúgják az Egri Vármúzeumból. 

Az új igazgató a semmifajta tudományos képzettséggel nem rendelkező alsótagozatos informatikatanár, Ringert Csaba. 

Berecz és csapata megnyeri Egerben az önkormányzati választást, Berecz, munkatársként visszakerül az Egri Vármúzeumba. 

Berecz a DK színeiben elindul az országgyűlési választásokon, a térség új Fideszes választókerületi elnöke, Pajtók Gábor ellen. Berecz és néhány Nyitraihoz hű Fideszes folyamatos, titkos kapcsolatot tart a DK jelölt Bereczzel, és azt próbálják megszervezni, hogy az egri vk. minél több fideszes alapszervezete titokban kampányoljon Pajtók helyett Berecz mellett. (A fideszesek többsége ezt elutasítja és árulásnak minősíti, Pajtók Gábor nagy fölénnyel megnyeri az országgyűlési választást.) 

Berecz közben elsőfokon pert nyer Nyitrai ellen, a per mégis kurtán-furcsán félbeszakad, Berecz soha többé nem beszél az állítólagos egri várbeli fejlesztési pénzlenyúlási szándékról. 

 Dr Pápai Ákos egri önkormányzati képviselő több alkalommal arról kérdezi Ringert Csabát: hogy áll az a vizsgálat amiről Ringert azt állította, hogy ő maga rendelte el, mert szerinte Berecz számos alkalommal okirathamisítást követhetett el, amikor a hivatalos jelenléti ívek tanúsága szerint, azt a látszatot keltette, mintha a munkahelyén tartózkodna, miközben bizonyíthatóan magánprogramokon vett részt.

 Ringer arról is hallgat, hogy igaz-e: korábban az ô utasítására újraleltározták az Egei Vármúzeum műkincsraktárát, mert felvetődött a gyanú, hogy onnan műtárgyak tűntek el és ezek külföldi online piactereken tűntek fel. Berecz Mátyás testvére, Kápolna polgármestere, Berecz Kálmán, aki Berecz Mátyás DK-s kampánya során folyamatosan egyeztetett a Pajtókkal szembenálló, áruló fideszesekkel, egy magánbeszélgetésen azt állítja: “Pajtók Gábor hamarosan megbukik, és ha ő kitart Nyitrai mellett, elnyeri jutalmát és visszakerülhet jól fizető állásába az egri Evat Zrt-hez, ahonnan Mirkóczki Ádám és az egri közgyűlés távolíttatta el visszaélések gyanúja miatt. 

Ja, és még valami! 

Ringert úr! 

Múltkor az Egri Vármúzeumban jártunk és valami papírszemetet fújt a szél a parkolóban. Környezettudatos emberekként felszedtük, hogy bedobjuk egy szelektív hulladékgyűjtőbe.

 De döbbenten azt láttuk, hogy ez nem szemét - ez egy az egri polgárokra is tartozó, közpénzekre kötött szerződés. 

Itt is van: 

(Az eredeti példányt letesszük az ön nevére egy fehér borítékban a kápolnai polgármesteri hivatalban. Bármikor érte mehet, csak kérjük ne 12 előtt menjen. Berecz Kálmán polgármester általában akkor még alszik-:)

lev1.PNG

lev2.PNG

Írta: Csezmiczei János

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr3018366619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása