Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Előzetes letartóztatásba kerülhet Balázs Zoltán Kompolt polgármestere

2024. március 23. - Patek Fülöp Z
Blogunk több, egymástól független, hiteles forrásból származó információ szerint a nyomozó hatóság  komolyan fontolgatja, hogy előállítsa Balázs Zoltán kompolti polgármestert és kezdeményezze előzetes letartóztatását összebeszélés, a tanúk befolyásolása és bizonyítékok eltüntetésének veszélyei miatt. 
Úgy tudjuk: az úgynevezett kompolti szegregációt felszámoló felzárkóztatási pályázat ügyében  hosszú ideje tartó nyomozás, dokumentum bekérések, lefoglalások, iratelemzések és tanúkihallgatások után a nyomozók számára mára összeállt a kép Balázs Zoltán ügyében. 
bzugritehen.jpg
Blogunk úgy tudja, a nyomozóhatóság immáron bizonyítani tudja, hogy Balázs Zoltán egyrészt az egész szegregációs pályázatot "meghekkelte". A pályázat egy úgynevezett "csillagház" megépítését írta elő, amely  közvetlenül a kompolti szegregátum mellett felépítve, arra lett volna hivatott, hogy szegény sorsú, elsősorban roma polgárok lehetőséget kapjanak tisztálkodásra, internethasználatra, képzésekre, aminek segítségével javulnak az esélyeik visszatérni a munkaerőpiacra. Balázs azonban az épületet a kompolti szegregátumtól  több, mint egy kilométeres távolságba  a "Faluház" közelében helyezte el, és többször hangsúlyozta, hogy "szarok a lusta cigányokra", itt majd jó bulikat, meg koncerteket lehet tartani."
Úgy értesültünk: Balázs ezúttal is a projekt minden részéből hasznot húzott: kenőpénzt kért a beruházóktól, az építőanyag egy részét ellopatta és eladatta, hogy így is illegális bevételhez jusson. 
De a "kicsiért is lehajolt". Attól sem riadt vissza, hogy mosógépet lopasson. Amikor hírét vette, hogy ellenőrök érkeznek a "csillagház" berendezését leltárba venni, ahol a pályázat szerint mosógépnek is lennie kellene, a Tarnamente SE focicsapat öltözőjéből egy lelkes kompolti focibarát által, a klubnak vásárolt mosógépet lopatta ki, és vitte az épülő csillagházba, hogy azt bemutathassa az uniós ellenőröknek. 
Információink szerint mióta Balázs Zoltán megtudta, hogy a hatóságok nyomon vannak az ügyében, folyamatosan próbál bizonyítékokat eltüntetni, hamis, őt igazoló dokumentumokat utólagosan kreálni  és embereket keres meg, akiket majdani előnyökért cserébe arra kér, hogy ha a hatóságok kikérdezik őket, ne tegyenek rá terhelő vallomást. 
Amennyiben Balázs Zoltánt a rendőrség előállítja, legkésőbb 72 órán, vagyis 3 napon belül döntenie kell a bíróságnak arról, hogy elrendeli-e az előzetes letartóztatását.  Ez esetben  akár ügyének vádemeléséig, de rosszabb esetben az elsőfokú ítéletének meghozataláig is előzetes letartóztatásban maradhat, ami megszokott luxus életéhez képest, komoly kihívásokat jelent majd számára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr2918362425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása