Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Tényleg Balla Péter tehet mindenről, vagy csak az a baj, hogy bírálóival ellentétben nem korrupt, nem műveletlen és nem alkoholista?

2024. március 15. - Patek Fülöp Z
Heves Vármegyében is megkezdődött, a rendszerváltás utáni hazai politikatörténet, intellektuálisan várhatóan legalávalóbb választási kampánya. 
Egyfajta " posztmodern proletárforradalom", ahol már most  mindennapos jelenség, hogy  elvtelen, írástudatlan, műveltség vonatkozásában teljes mértékben felvértezetlen figurák szereztek polgárjogot (és médiafelületet) arra, hogy  a legalpáribb módon gyalázzanak olyanokat, akikkel műveltség, tudás, tisztesség tekintetében egy ligában sincsenek. 
Különleges, vagy inkább hátborzongató, néha vicces, sokszor szánalmas jelenség ez. De lehet, hogy ezt a helyzetet, most már hosszú távra kell elfogadnunk. Hiszen végül is,  ha írni, olvasni tudás nélkül szavazni lehet, miért kellenének ahhoz hasonló képességek, hogy valaki választható legyen, vagy média szereplőként, politikai aktorként bármilyen alávaló faszságot terjesszen. 
Mindez csak annak kapcsán jutott eszünkbe, hogy ismét kezd bevonulni a köztudatba, a legutóbbi országgyűlési választások után, egy ideig már sokszor ismételgetett - ezért aztán sokak által igaznak hitt - topik, hogy tudniillik: Berecz Mátyás, az ellenzék egykori országgyűlési képviselőjelöltje azért vesztette el a választásokat, mert kampányfőnöke, Balla Péter, a DK későbbi választókerületi elnöke egy fasz, mindent elbaszott, és egyáltalán: szégyellje magát - mindenért is....
Mivel már korábban terveztük, hogy foglalkozunk ezzel az üggyel, elég sok emberrel beszélve, nyugodt szívvel állíthatjuk: tudjuk mi és hogyan történt akkoriban az ellenzék háza táján, ezért ezeket az információkat most kivonatosan közzé tesszük - csak a tisztábban látás kedvéért.
Azzal nem időznénk sokat, hogy ki, vagy mi miatt vesztette el a választásokat Berecz Mátyás. Mert bár Berecz Mátyást jó (sok) okból egy alávaló erkölcstelen, igénytelen trógernek tartjuk, azt azért világossá kell tenni. Nem Berecz Mátyás, nem Balla Péter, nem a DK és nem a többi ellenzéki párt jelöltjei vesztették el a választásokat, hanem a Fidesz megnyerte azt. Ugyanis nagyjából ugyanúgy verték meg Bereczet, mint más, nála mérföldekkel erkölcsösebb, hitelesebb, szimpatikus ellenzéki figurákat országszerte. Berecz hányadék jelleme tehát legfeljebb abban mutatkozott meg, hogy még, az akkor már nyilvánvalóan ellenzéki többségűnek számító Eger városában is elpártoltak mellőle. Nem Balla Péter, Nem Márki Zay Péter, nem Gyurcsány Ferenc, nem "Mirkóczki Ádám aknamunkája" miatt, hanem azért, mert az egriek túl jól, túl régóta ismerték Bereczet. Az alávaló jellemét, a mocskos magánéletét, a lusta tunyaságát, a megbízhatatlanságát, és vélhetően sokan még ellenzékiként sem akarták egy ilyen alakra adni a voksukat. 
Na de ugorjunk vissza Balla Péterre.
balla_peter.jpg
Elöljáróban néhány kellemetlen információ róla. 
Balla Péter történész, aki tudományos szinten ismeri a modern kori politikatörténetet, annak hazai és nemzetközi vonatkozásait. Hasonló alapossággal a magyar reformkor, a forradalom és szabadságharc, a kiegyezés és a polgárosodás hazai történetét, az Egyesült Államok történelmét, valamint Eger történetét a középkortól napjainkig. Mindemellett, tudományos szintű angol nyelvtudással rendelkezik, forrásokat angolul olvas, részt vett Joe Biden győztes választási kampányában és - mivel egyetemi katedrára a NER ellenfeleként egyelőre nem nagyon számíthat - rengeteg fiatalt korrepetál, tanárként is nagyszerű szaktudású fiatal értelmiségi. Emellett egy környezettudatos, száz százalékban feddhetetlen, a korrupciót maga körül nem tűrő közszereplő. Ráadásul egy sportos, jó kiállású, magas termetű fiatalember, ami önmagában frusztráló lehet a - tisztelet a kivételnek -  elhízott, koszos, igénytelen egri politikai közéletben.
Ezek azok a kellemetlen információk, amelyek bizony automatikusan ellenséggé tehetik Balla Pétert azoknak a műveletlen, elvtelen korrupt, alkoholista egri közszereplők és közéleti aktorok körében, akik szenvedélyes gyakorisággal kerítenek alkalmat arra, hogy Balla Péter, Berecz Mátyással kapcsolatos "súlyos bűneit" felemlegessék. 
De mitől is romlott meg annakidején Berecz Mátyás országgyűlési képviselőjelöltnek a viszonya azzal a Balla Péterrel - akit Hegedűs János helyére - éppen ő maga kért fel kampányfőnökének, és akiről sokáig ő maga zengett ódákat. 
A legfontosabb okok: 
- Balla Péter a közös munka során egyre rosszabbul tűrte Berecz Mátyás lustaságát, tunyaságát, pontatlanságát. Azt, hogy felkészületlen, mindenhonnan elkésik, közhelyeket beszél és nem hajlandó komolyan venni azt a szerepet, hogy a Fideszes képviselőjelölt valódi kihívója lehessen. 
- Balla Péter a közös kampánymunka során egyre rosszabbul tűrte, hogy Berecz Mátyás kifejezetten közeli, bizalmi kapcsolatot tart fenn néhány, a saját pártját eláruló Fideszessel. Akikkel titkos közös  közös "projektje" abban állt, hogy majd ők saját jelöltjük, Pajtók Gábor ellenében Bereczet fogják támogatni, Berecz viszont már ekkor teljes mértékben kiárulta politikai közösségét, kampánycsapatát. Balla Péter úgy tartotta, hogy a kampányban nem a fidesz egri árulóival kell mutyizni, hanem minél több ellenzéki érzelmű szavazót kéne mozgósítani. 
- Balla Péter egyre rosszabbul tűrte, hogy Berecz Mátyás egyfolytában, Mirkóczki Zita önkormányzati képviselővel "hetyeg". Balla Péter úgy tartotta, Berecznek nem ezzel a közmegvetésnek, közutálatlan örvendő képviselőnővel kellene mutatkoznia, hanem a város köztiszteletben álló, hiteles  személyiségével. 
- Balla Péter egyre rosszabbul tűrte, hogy Berecz Mátyás, a politikai versenyben vele szemben álló Fidesz jelöltje helyett, egyfolytában Mirkóczki Ádámot gyalázta. Balla Péter úgy vélte, hogy Mirkóczki Ádámot rengeteg ellenzéki érzelmű ember is kedveli, ezért velük szemben nettó sértés, egyfolytában az általunk megválasztott polgármestert ekézni. 
- Balla Péter egyre rosszabbul tűrte, hogy Berecz Mátyásnak az ellenzéki pártok közpénzeiből, és néhány heves vármegyei vállalkozó anyagi segítségéből finanszírozott kampányát, Kápolna község polgármesteri hivatalából, az okoskodó, de segghülye, a mindenkivel bizalmaskodó, de mindenki által gyűlölt testvére, Berecz Kálmán akarja irányítani.
- Balla Péter kifejezetten rosszul tűrte, hogy kiderült: a két Berecz testvér, Mirkóczki Zitával egyetemben már a kampány közepén bérelhető lakásokat keresgéltek  a budapesti Alkotmány utcában, nem is nagyon titkolva, hogy Berecz győzelme esetén ők lesznek a fizetett parlamenti tanácsadói.
Információink szerint Balla Péter akkoriban találkozót kezdeményezett Mirkóczki Ádámmal, akit arra kért, hogy Berecz Mátyás vele szemben tanúsított eszelős viselkedése ellenére, ajánlja követői figyelmébe Bereczet. Úgy tudjuk, Mirkóczki Ádám, a Berecz-el közös önkormányzati munkájuk során szerzett tapasztalatai alapján jelezte, hogy Berecz egy reménytelen figura, mégis hajlandó volt arra, hogy Bereczcel közösen mutatkozzon (pl. egri piros alma kampány), de az addigra már kórosan Mirkóczki Zita és testvére Berecz Kálmán befolyása alá került Berecz, ennek ellenére tovább gyalázta Mirkóczki Ádámot. 
A történet lényege nagy vonalakban ennyi.. 
Kik voltak a fidesz árulói, akik azt próbálták megszervezni Berecz-el, hogy a választókerület fideszes alapszervezetit a DK-s Bereczre szavaztassák Pajtók Gábor helyett? Ki volt ennek a fidesz egri megbuktatására szervezett fideszes kampánynak az ötletgazdája, és ki a végrehajtója? 
Nos, ez nem a mostani Balla Péter sztori része.
De majd egyszer lehet, hogy mesélünk erről is....

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr9218354579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása