Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Oroján mandátumának lejárta hozza el végre Nyitrai végleges egri bukását

2024. szeptember 23. - PatekFülöpZ

Napok kérdése és megtartja alakuló ülését az új egri képviselő-testület.
Azt, hogy milyen lesz, nem tudjuk, de azt igen, hogy orojànsàndormentes, mirkòczkizitamentes, bereczmàtyàsmentes. Vagyis a most végetérő ciklus legalávalóbb helyi politikai véglényei bizonyosan nem pusztítanak tovább. Azért ez is valami….                                    
Az új egri képviselő-testület orojánmentessège egyúttal azt is jelenti: végre valóban végetért minden egri bajok egyik ősforrásának, Nyitrai Zsoltnak  a dicstelen heves vármegyei ámokfutása is. Amúgy mentálhigiénésen azért ne becsüljük alá az egri Nyitrai korszakot. 

img_9387.PNG

Mert ma már talán viccesnek tűnik, de sokan, sokáig komolyan féltették ennek a sunyi, meghasonlott, feminin figurának az uralmát. Sokan, sokáig elhitték, hogy Nyitrai mögül az államhatalom vicsorog rájuk fenyegetően, kislányosan törékeny öklécskéjét pedig a  Romániából importált politikai verőembere, Orojàn rettenthetetlen és ellentmondást nem tűrő erőszakos fellépése erősítik meg. 

Igen. Vicces, de sokan tartottak ettől a két politikai szélhámos pancsertől.  Akikről ma már, hatalom híján, inkább két szánalmas politikai szélhámos, két eltérő karakterű, de a hazudozásban egymáshoz hasonlóan határt nem ismerő vicces  blöffmester visszataszító karakterei sejlenek fel. 

Nyitrai esetében annakidején még maga a miniszterelnök, Orbàn Viktor is megcsillantotta vitán felül álló humorérzékét, amikor a választási kampány kellős közepén még egy használt mosógépnél is eladhatatlanfigurának nevezte a magát ultrabennfentes kormányzati bizalmi embernek láttatni akaró Nyitrait. 

Annyit viszont a tényszerűség kedvéért azért érdemes megjegyezni: az új egri közgyűlés nyomokban azért tartalmazni fog egy kis Orojànt, hiszen a Fideszből eltávolított elvtelen politikai szélhámos egyik kedves üzleti partnere, Pál György ott fog ülni, elvben az ellenzék, a gyakorlatban Orojànnal közös komcsi üzlettársainak képviseletében az egri közgyűlésben. Szóval, ha majd Pál György felszólal és szavaz, nyugodtan sejtsük mögötte, a bukását elfogadni nem tudó, visszatérni és újra pusztítani szándékozó Orojànt. Aki mostanában éppen arról hazudozik, hogy az üzleti életben képzeli el a jövőjét, de a biztonság kedvéért Deák Boldizsáron keresztül nyomul a Tisza Pártba, Nyitrai pedig megpróbálja még mindig nagy becsben tartott, sokat próbált különbejáratú, személyi politikai gengszterét valahogy visszaszuszakolni a Fideszbe.

Meg aztán ne feledkezzünk meg az Orojàn által komprumpált, így általa továbbra is zsarolható figurákról, akik kisebb-nagyob politikai pozíciókban azért még ott lapítanak a heves vármegyei közéletben. 

Kik ők? Listánk nekünk sincsen róluk, de sejtéseink és infomàciòink igen. Vannak egy páran…

Ott van például Kapálna erkölcsi söpredék polgármestere, a bukott Berecz Mátyás testvére, Berecz Kálmán, aki Orojàn hűséges szolgájaként még erdőket is hajlandó a saját falujában kiirtani, ha úgy gondolja, hogy azzal olyannak árt, akinek ártani kedves a gazdájának, Orojànnak. 

hulladek_berecz.png

A vármegye teljeskörű, végleges Orojàn, ès nyitraimentesítèse,  elsősorban a heves vármegyei fideszes választókerületi elnökök közös feladata, erkölcsi kötelessége  - és jól felfogott érdeke -  lesz. Erkölcsi kötelességük azért, mert nem tehetik ki még egyszer két ilyen politikai szár házinak, mint Orojàn ès Nyitrai, Hatvant, Zagyvaszántót, Egert, Maklárt, Füzesabonyt,  és a teljes vármegyei közéletet. Jól felfogott érdekük pedig azért, mert ha a szavazó a Nyitrai-Orojàn párosra, és tetteikre asszociál velük kapcsolatban, az garantált mínusz 5 százalék a Fidesznek. 

Márpedig 2026-ban, nagyon úgy tűnik, nem fog beleférni mínusz 5 százalék sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr2718493194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása