Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Micsoda szélsőséges időjárás! Egerig fújta a szél Kompolt szemetét!

2024. február 21. - Patek Fülöp Z

Mindenekelőtt le kell szögeznünk: egyetlen politikai párt, mozgalom, civil szervezet sem felelős a nyilvános rendezvényen megjelent személyekért. 

Egészen addig, amíg valaki egy társadalmi szervezetben nem visel pozíciót, nem kap az adott közösségtől dedikált feladatot, nem tekinthető a közösség felelős tagjának, és személyéből nem vonhatók le általános érvényű következtetések a közösség egészére nézve. 

Ettől függetlenül felettébb érdekes, és nem csak elgondolkodtató, de kifejezetten továbbgondolandó, hogy nemrégiben, egy az egri önkormányzati választásokon induló szervezet rendezvényén több olyan figura is megjelent, akiknek múltjuk és tetteik okán politikai kampányrendezvények helyett, inkább a büntetés végrehajtás reintegrációs csoportos foglalkozásain lenne helyük és szerepük. 

Különösen aggasztó és vészjósló, amikor egy feltörekvő egri politikai formáció rendezvényén feltűnnek leszálló ágban lévő gazdasági szélhámosok, akik vélhetően úgy érzik: mivel a meglévő politikai formációkból már régen kiviselték magukat, olyan helyeken próbálkoznak, ahol esetleg még tiszta lappal indulhatnak. 

csaszar.jpg

Deák Boldizsárt nyilván nem kell az egrieknek bemutatni. Mi sem tesszük, hiszen sokan - például Habis László - nálunk sokkal többet tudnának mesélni ennek a dicstelen politikai gengszternek a zűrös politikai-gazdasági ügyleteiről. 

Inkább egy kevésbé közismert, de szűkebb pátriájában, a Tarnamentén hírhedt szélhámos feltűnésénél időznénk egy kicsit. Aki szintén büszkén pózol egy politikai kampányrendezvény első sorában Egerben.

czekmany.jpg

Czékmány Ernő, Balázs Zoltán, a többször jogerősen elítélt köztörvényes bűnöző, a saját kiskorú lányának, és annak anyjának szeme láttára egy kurva meztelen testéről falatozó pedofil, a - nagyon helyesen - jelen is a megyei adónyomozók célkeresztjében lévő kompolti polgármester intéző embere. 

Kompolt összes Balázs által felügyelt - és szétlopott -  beruházásnak fontos résztvevője: 

Faluház, több iskolafelújítás, óvoda építés, CBA áruház építés, közmunka programban járdaépítés, a jelen a NAV Heves Vármegyei Bűnügyi Igazgatósága által is vizsgált szegregációs pályázat "Csillagház" építése, foci öltöző felújítás (szétlopás). Czékmány közel negyed százada árnyékként kíséri köztörvényes bűnöző polgármesterét, aki sokszor még a használt ruháit is neki adta - ezzel a megalázó metakommunikatív üzenettel jelezve a helyi politikai bűnszervezet hierarchiáját. 

Mikorkomplex 2000 Kft, Gesztor-Group Építőipari Kft, vagy éppen Czékmány egyéni vállalkozása: csak néhány cég a sok közül, amelyek a koszos munka elvégzése után mentek a levesbe. Czékmány egyébként nem csak gátlástalan gazdasági gengszter, nem egyúttal egy kabaréba illő, hiú  és pitlák pancser is. 

Gazdájához, a mélyszegénységből jött Balázs Zoltánhoz hasonlóan, egyfajta kóros kompenzációs személyiségzavar megnyilvánulásaként  ő is mindig többnek akart látszani, mint aki. 

Legendás szánalmas bohóc, akin sok közpénzt vesztett  - de legalább rengeteget nevetett is - a Tarnamente népe. 

A mobiltelefonok megjelenésekor, hogy komoly építőipari vállalkozónak tűnjön, távirányítóval telefonált, de később, amikor már valóban be tudott szerezni egy mobiltelefont, az is előfordult, hogy Kerecsend magasságában egy mögötte jövő autóból hívták, de ő ezt nem tudva, váltig állította, hogy éppen egy Budapesti luxus étteremben ebédel.

Czékmány pénzéhségére, szégyentelenségére, gátlástalanságára és ügyetlenségére is jellemző, hogy a Balázs Zoltánnal folytatott politikai bűnözés nyomán házán mind a mai napig elidegenítési tilalom és végrehajtási jog van bejegyezve, ráadásul a hírek szerint egy rally versenyzéssel kapcsolatos átfogó áfa razzia ügyében is vizsgálódnak a környezetében a hatóságok. 

Mentora, maffiafőnöke Balázs Zoltán valódi elszámoltatása ráadásul még csak a legelején jár, így vélhetően Czékmány korább kompolti zűrös ügyei közül is felszínre kerülhet még néhány száz. 

Ilyen, Czékmányhoz hasonló megrögzött szélhámost politika közelébe engedni felér egy megelőlegezett hűtlen kezeléssel. 

Így csak bízhatunk benne, hogy Egernek, ennek a sokat szenvedett polgárvárosnak, nem kell még Czékmányt is megszenvednie - az egri politikai erőknek meg csak azt lehet javasolni, hogy tartsák távol magukat az ilyen és ehhez hasonló zűrös figuráktól. Akik - nyilvánvalóan - kapva kapnak az alkalmon, ha egy új politikai formáció révén esélyt látnak a közéleti befolyásra, amit majd igyekeznek gyorsan közpénzlopásra váltani. 

Egyébként így  tett maga Balázs Zoltán is: Mirkóczki Ádám polgármesterré választása után, Berecz Mátyáson a város rövid ideig regnáló félkegyelmű alpolgármesterén keresztül, megpróbált Eger irányítói közelébe férkőzni. A full kretén Bereczet ebédmeghívásokkal édesgette magához, de végül nála tovább nem jutott, mert - vesztére - a polgármester tisztában volt azzal, hogy éppen a vármegye egyik leggátlástalanabb és legalávalóbb politikusbűnözője akar befolyást szerezni a városházán, így még magát a futóbolond Bereczet is eltiltotta a Balázs Zoltánnal potyaebédelgetéstől. 

Szóval itt az idő Czékmány Ernőnek is a tudtára adni: tudjuk ki ő, és mi fűződik a nevéhez az elmúlt évtizedekben. 

Szóval Ernőke....a Dobó téri egri Városháza helyett, inkább a Grónay Sándor utca 3 felé, a NAV Bűnügyi Igazgatósága felé vedd az irányt.

balazs.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr3118330453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása