Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Breaking news! Bölcs döntést hozott a Fidesz: véget ért a gátlástalan füzesabonyi politikusbünöző, Gondos István közéleti karrierje

2024. február 04. - Patek Fülöp Z

Breaking news!

“Nem célszerű széllel szemben pisálni, tudod jól, hogy abból mindig csak baj lesz.” 

“Van egy útépítő cég, amiben csendestárs vagyok, szeretném ha a jövőben mi végezhetnénk a belterületi útfelújításokat. Szerintem akkor ebben így meg  is egyezhetünk. “ 

Két, heves vármegyei fideszes berkekben közszájon forgó idézet Gondostól. Mindkettő abból az időszakból származik, amikor ez a visszataszítóan rosszkülsejű figura, politikai karrierje csúcsán, a heves megyei közgyűlés alelnöke volt. Az elsőt annak a becsületessége és egyenessége miatt köztiszteletben álló helyi fideszes politikusnak mondta, aki jogerős elmarasztalással zárult büntetőfeljelentést tett szavazatvásárlás miatt Balázs Zoltán kompolti polgármester ellen. 

Utóbbit számos olyan tisztességes heves vármegyei fideszes kistelepülési polgármester volt kénytelen Gondostól meghallgatni, aki nem gondolta úgy, hogy a füzesabonyi politikusgengszternek tényleg “nyerni kellene” a belterületi útfelújítási pályázatokon. 

godos.jpg

Bár Gondos István egész politikai karrierje során közgyűlöletnek, közundornak örvendett pártja minden jóérzésű tagja, és helyi vezetői körében, azért akadtak politikai, üzleti barátai is. Berecz Kálmán kápolnai polgármesternél például még jó pénzért jogi tanácsadást is tarthatott, de a legnagyobbat akkor szakította, amikor Berecz lett a Tarnamenti kerékpárút projekt gesztora, és természetesen Gondosra bízta a kisajátításokkal járó, jól fizető jogi munkákat. De Kápolnára egyébként is hazajártak egy kis közpénzért Gondos kedvenc füzesabonyi haverjai. Az, hogy Gondos István és Balázs Zoltán kitűnő egyetértésben ténykedtek, magyarázatra sem szorul: természetes és logikus, hogy a vármegye két legirritálóbb, leghányingerkeltőbb politikusbűnözője összetart, még akkor is, ha egyikük az MSZP, másikuk a Fidesz keltetőjében tollasodott.

 Azt mondják, az arc a lélek tükre. 

Nos, Gondos esetében rettenetesen visszataszító külsejéhez emellett azért egy konkrét gyermekkori trauma is hozzájárult. A vélhetően már akkor is mérhetetlenül kapzsi kisgyermek Istvánka, egymaga megevett egy doboz patkánymérget. Az, hogy mindezt túlélte, jellemző szívósságára, a visszataszító külsőből következő kisebbségi komplexus pedig az egyik magyarázat lehet arra: miként válhatott ez a nem kedves, nem okos, nem kellemes külsejű ember a kormánypárt egyik meghatározó megyei politikusává. 

Igaz, forrásaink közül sokan hívják fel a figyelmet arra, hogy “Gondos már réges-régen egy politikai senkiházi a Fideszben, már az országgyűlési választási kampányban is csak néhány nagyon mocskos, alávaló kommunikációs karaktergyilkosságot bíztak rá, és komolyan vehető megyei kormánypárti politikusok már régen szóba sem állnak vele”

 Ennek ellenére Gondos mind a mai napig kitartóan próbálkozik: magát egy bennfentes, a tűz közelében lévő figuraként meghatározni, akinek érdemes akár ügyvédi, akár építőipari megbízás formájában közpénzt tenni a zsebébe. 

Utolsó igazi vd és dacszövetsége a már emlegetett Berecz Kálmánnal maradt meg: a Tarna folyót elpusztító, jelenleg a vádlottak padján ülő gengszter borászt, Egyed Lászlót kifinomult s aljas akcióegységben védték: Berecz a Tarnát védőit gyalázta (köztük a saját helyettesét) és próbálta ellehetetleníteni, Gondos meg a hatóságoknál és a médiában próbált intézkedni a mocskos bűnöző érdekében.

 (Amúgy: nagyrészt sikertelenül) 

Gondosnak azonban mostanra végre vége: belátta a Fidesz, hogy a mostani nehéz gazdasági, instabil politikai és veszélyes külpolitikai helyzetben, már nem fér bele, hogy egy ilyen undorító , és undort keltő figurával tovább irritálják híveiket. 

gonist.PNG

Gondos István teljesen megborult, gátlástalan és eszelős elméjére jellemző történet, hogy miközben Gyetvai Péternek,  a Fidesz Kál-Kompolti elnökének büntető feljelentése nyomán önálló nyomozócsoport alakult az Egyed László, Egyedné Tóth Anita és Tóth Tamás által irányított aldebrői Tóth és Tóth Borászat által elkövetett bűncselekmények kivizsgálására, a hírhedt politikusbűnöző Gondos simán "lesorügynöközi" a szinte kivétel nélkül jobb oldali gazdákból, polgárőrökből, mezőőrökből, sportolókból, Fradi szurkolókból, nemzeti radikális állatvédőkből álló csoportot, akik végül megfékezik a természetpusztítást. Eközben "kormánypárti borászatnak" titulálja a köztudottan hírhedt, tőrölmetszett komcsi Tóthékat, akiket Vona Gábor barátnője, a megyei közgyűlés korábbi tagja terjesztett fel - mindenfajta érdemi indok nélkül - egy tekintélyes településfejlesztési díjra. 

 

Gondos többé nem indulhat a Fidesz színeiben választásokon, a választásokig kuss a neve,  és örülhet, ha nem kerülnek terítékre zűrös gazdasági ügyei. 

Ha blogunk népes csapatán és önkénteseinken múlik, mindez nem így lesz. Miután Berecz Kálmán kápolnai polgármester nyilvánvalóvá tette, hogy tovább vívja csatáját a tisztesség és korrektség, a természetvédelem és az állatvédelem ellen, haverjának, Gondosnak is megígérjük: nem maradnak nyilvánosság nélkül viselt dolgai. 

Visszajövünk és visszalövünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr3018318573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása