Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Május 6: Füzesabonyban bíróság elé áll Egyed László, a Tarna élővilágát elpusztító ökológiai gengszter

2024. április 03. - Patek Fülöp Z

Igen. Május 6-án, a Füzesabonyi Járásbíróságon, természetkárosítás bűncselekménye miatt, végre vádlottként kell megjelennie a - sajnos -szabadlábon védekező, magát rendszeresen borásznak hazudó, valójában szőlővesszők szaporításával seftelő Egyed László nevű szarházinak. Ő az, aki beházasodva a hírhedt gyöngyösi komcsi Tóth családba, egy ideje már kiskirálynak képzeli magát Aldebrőn. Verőemberekkel fenyegetőzik, csicskáiként őriztette a helyi polgárőrökkel azt az egykori téesztől lopott szivattyút, amivel a Tarna vízét kilopta, elővilágát elpusztította. Felesége, Egyedné Tóth Anita - akit elnézve leginkább Willon Kövér Margó című, egy irtózatosan dagadt középkori párizsi kurváról szóló verse juthat eszünkbe, - valamint a - talán nem véletlenül - idült alkoholistának látszó testvére, Tóth Tamás viszont megúszta a vádemelést. Gondos István füzesabonyi politikus, és ügyvédbűnöző ugyanis elhitette a nyomozóhatósággal azt a szemenszedett hazugságot, hogy az aldebrői kövér margó, aki ügyvezetője a cégnek, nem tudott arról, hogy a férje folytatólagosan lopja a Tarna vízét. 

tarnasztharomsag.PNG

Mit várunk és mit remélünk a bírósági eljárástól? 

Amit várunk: 

- elrettentő erejű ítéletet

 - azt, hogy tisztázódik:  Egyedné Tóth Anita és Tóth Tamás tudott róla, és cégvezetőkként támogatták Egyed László természetkárosítását. Így, ha másként nem, egy pótmagánvád keretében talán még ők is felelősségre vonhatóak lesznek.

 - Azt, hogy a Heves Vármegyei Közgyűlés szégyenteljesen gyáva és szolgalelkű elnöke, Juhász Attila Simon, aki - vélhetően - Nyitrai Zsolt utasítására, nem volt hajlandó visszavonni Egyedéktől a Telekessy István Területfejlesztési Díjat, ezt végre megteszi 

ffff.jpg

Amit pedig remélünk, hogy az Egyed László elleni büntetőeljárás során előkerülnek olyan tanúvallomások, adatok, amelyek tisztázzák: Berecz Kálmán Kápolna polgármestere, Gondos István barátja és üzlettársa, valamint Berecz “nagyon közeli hölgyismerőse”, a hírhedt természet és állatvédelemgyűlölő egri neobolsevik luvnya, Mirkóczki Zita, elkövethették-e ebben az ügyben a befolyással üzérkedés bűncselekményét. 

Azt tudni kell, hogy jelenleg is zajlik egy Budapestre áthelyezett nyomozás,  befolyással üzérkedés miatt a Tarna ügyében, ahol a hatóságok azt vizsgálják: adott-e, fogadott-e el heves vármegyei politikus Tóthék megbízásából pénzt vagy más előnyt, hogy a Tarnát védő civileket vegzálják, az ügyet  bagatellizáljak.

 Ami tény: az egri közgyűlésben, Mirkóczki Ádám polgármester előterjesztése, és bátor kiállása nyomán, elfogadtak egy határozatot, amelyben minden egri rendezvényről kitiltják Tóthékat. 

toth_tamas_toth_anita.jpg

Mirkóczki Zita, az egri közgyűlésben magából kikelve őrjöngött ez ellen, és azt mondta: “azt sem tudja, hol folyik a Tarna”. Mirkóczki Zita minden erejével meg akarta akadályozni a Tóthékat Egerből kitiltó határozat elfogadását, ám azt végül a polgármester javaslata alapján, nagy többséggel elfogadta a testület. 

Mirkóczki Zita “nagyon közeli férfiismerőse” Berecz Kálmán kápolnai polgármester pedig, a történtekkel egyidőben, megkezdte hadjáratát a Tarna védelmében szerepet játszó egyik kápolnai civilszervezet ellen: gyáva jegyzőjét bírságolásra utasította,  és minden lehetséges eszközzel, például azzal, hogy másokat, hamis információk alapján a civilszervezet elleni perekre próbálta rávenni, megpróbált Gondos Istvánnal közös barátja, Egyed László kedvébe járni. Kérdés, hogy ezt bolsevik magánszorgalomból vagy - akár Gondos közbeiktatásával - pénzért, esetleg más előnyért tette-e. Szóval Berecz, a rossz hír az, hogy még te sem úsztad meg, mert többet tudunk a mocskos ügyeidről, mint azt gondolnád.

Ps.:

Csak a tényszerűség kedvéért: ne feledkezzünk meg arról, hogy a Tarnát elpusztító gengszterek ellen Gyetvai Péter természetfotós, a Fidesz Kál-Kompolti elnöke tett rendkívül alapos, okadatolt büntetőfeljelentést. Neki és számos, a fenyegetések ellenére részletes, tanúvallomást tett bátor embereknek köszönhető, hogy ebben az ügyben immáron bizonyosan bűnhődés követi a bűnt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr5118369949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása