Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Budai István: Balázs Zoltán egy gátlástalan, szégyenteljes köztörvényes bűnöző, akinek nem a kompolti testületben, hanem a börtönben van a helye

2024. május 14. - Patek Fülöp Z
Exkluzív!
Interjú Budai István nagyúti, kompolti üzletemberrel, aki úgy döntött elindul az önkormányzati választásokon
Blogunknak rövid interjút adott Budai István  nagyúti, kompolti lokálpatrióta, filantróp üzletember, aki több évtizedes csendet megtörve kizárólag blogunknak adott interjút döntésének okairól. 
budaipisti.jpg
- Miért döntött úgy, hogy képviselőjelöltként elindul Kompolton az önkormányzati választásokon?
- Miután kiderült, hogy az általam rendkívüli módon tisztelt és becsült Blahó László polgárőr parancsnok ismét megméreti magát polgármesterjelöltként, esélyt láttam arra, hogy Kompolt végre felszabaduljon több mint két évtizedes szörnyű rabságából, és csodálatos, sok évszázados múltja, történelme után végre jövőképe is lehessen. Blahó László vezetése alatt ez a szívemhez annyira közelálló falu, újra egy csinos, takaros, rendezett és közösségi élettel teli klassz hely lehet. Ahol jó élni, jó vállalkozni, jó vendégségbe jönni. Ahol közösen tudunk örülni egymás sikereinek, de össze tudunk fogni egymás problémáinak megoldásában. Ahol fontos a fenntarthatóság, a természet és állatvédelem, de fontos az ember. Fontosak a hagyományok, fontos a foci, a templom, az iskola, és ahol például Fleischmann Rudi bácsi emlékére rendezhetünk minden évben egy világraszóló csicseriborsó fesztivált, amellyel beírjuk magunkat a hazai gasztronómia eseménynaptárába. Ahol megvalósulhat Magyarország első Népmesemúzeuma.  Ehhez a munkához szeretnék bármifajta segítséget megadni az új polgármesternek - azt és úgy, ahogy ő majd jónak látja. Természetesen, amennyiben megtisztelnek a kompoltiak a bizalmukkal mindenfajta anyagi juttatást, amit egy képviselő kaphat, felajánlom arra, hogy Kompolt szebb, zöldebb, környezettudatosabb faluvá válhasson. 
- Ezt mind szép és jó, kívánjuk, hogy mindez megvalósuljon. De mindehhez nem feltétlenül kell képviselőnek lenne, ezt meg lehet tenni egyszerű kompolti lokálpatrióta civilként is.  Mi úgy érezzük van azért más oka is az indulásának. Egy-két évvel ezelőtt, amikor újra egyre gyakrabban jött Kompoltra, kicsit olyan volt a szituáció, mint Verne Gyula regényében, a Sándor Mátyásban:  amikor a Torontál Simon által egykor elárult, tönkretett Sándor Mátyás gróf, Antekirt doktorként immár újra jómódú, megbecsült emberként visszatért hazájába, Torontál Simon, aki őt egykor elárulta, egyre idegesebb lesz. Jól érzékeljük, hogy Ön itt és most Sándor Mátyás, míg Balázs Zoltán Torontál Simon?
- Semmiképpen sem szeretném magam Verne Gyula világhírű regényének nemzeti hőséhez, Sándor Mátyás grófhoz hasonlítani, aki társaival halált megvető bátorsággal harcolt hazája függetlenségéért. Balázs Zoltánt sem szívesen hasonlítom a Verne regény áruló Torontál Simonjához. Már csak azért sem, mert Balázs még nála is sokkal gátlástalanabb, alávalóbb figura. Balázs Zoltán többször jogerősen elítélt köztörvényes bűnöző, sok száz bűncselekmény elkövetője. Azért, hogy mentse a bőrét, rendőrségi besúgó lett, és a hatóságoknak adott hamis információkkal családokat, embereket tett tönkre. Mindeközben több mint két évtizeden keresztül, lényegében elmulatta Kompolt pénzért: luxuséttermekben, luxusautókban, luxus okostelefonokban, könnyűvérű hölgyekkel nagyvonalúskodva költötte azt a pénzt, amiből Kompolt az elmúlt negyedszázad alatt egy kis magyar Svájcá válhatott volna. Szerintem a Balázs Zoltán által ellopott és elpazarolt közpénzekből minden kompolti családi ház tetejére napelemet tehettek volna, amely ma már ingyen áramot adna minden kompolti családnak. Balázs Zoltánnál alávalóbb, erkölcstelenebb, képmutató bűnöző kevés van a rendszerváltás utáni hazai  politikai közéletben. Balázs Zoltán egy gátlástalan, szégyenteljes köztörvényes bűnöző, akinek nem a kompolti testületben, hanem a börtönben van a helye. 
- Úgy tűnik, Balázs Zoltán képviselőként mégis elindul az önkormányzati választásokon. 
- Balázs ügyeiben jelenleg is több hatóság nyomoz, mások mellett a NAV Heves Vármegyei Bűnügyi Igazgatósága. Bízom benne, hogy a választások örömteli napját már nem szabadlábon tölti. Ha esetleg mégis és valami csoda folytán bekerül a képviselő testületbe, nos, akkor minden egyes testületi ülésen azzal kell majd szembesülnie, hogy - büntetőjogi felelősségem tudatában - fel fogom sorolni azokat a gátlástalan lopásait, amivel megkárosította Kompoltot és kifosztotta a kompoltiakat. 
- Úgy tudjuk, Balázs korábban fenyegette Önt. 
- Balázs Zoltán egy gyáva, de állítólagos politikai, bűnözői kapcsolataival előszeretettel kérkedő figura. Valóban előfordult, hogy azzal zsarolt: ha nem adok neki kenőpénzt, problémáim lesznek. De ilyesmit sok más emberrel is tett. Például nemrégiben az iskola felújítása kapcsán követelt kenőpénzeket a beruházó cég képviselőjétől, aki ezt természetesen a hatóságok előtt is igazolni tudja, de nem járt sikerrel. Szerencsére Balázs Zoltán mára olyanná vált, mint egy pedofil: minden jóérzésű ember elkerüli. Ha a gátlástalanságában addig merészkedik, hogy valóban elindul a választásokon, arra kérek minden kompolti polgárt, hogy üzenjen neki világosan: véget ért a szabadrablás balázsi korszaka Kompolton. Kapjon nulla szavazatot, ami világosan jelzi majd: Kompolton, ahol eddig sem élt, ahová eddig is csak lopni járt, nincsen többé számára hely. 
Ja, és még valami: csak javasolni tudom azoknak az üzletembereknek, akik az elmúlt évtizedben együtt lopták a kompoltiak közpénzeit Balázzsal, jobban teszik, ha önként jelentkeznek, hogy segítsék a bűncselekmények feltárását, és a helyiektől elvett pénz visszajuttatását Kompolt kasszájába.  Pontosan tudjuk, ki milyen törvénytelenséget követett el Balázzsal. Nyilvánvalóan nem a múltba, hanem a jövőbe nézünk, de - ezt saját példámból is tudom - a bűnt bűnhődés követi, csak utána jöhet a megbocsátás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr5718403903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása