Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

A kápolnai komcsi úgy tudja, ha kitart elnyeri jutalmát

2024. március 19. - Patek Fülöp Z

Berecz lett Nyitrai Zsolt ökle?

eeeee.png

Ell kell ismerni: Berecz Kálmán sokkal színesebb egyéniség mint az általa vezetett Kápolna méretű falvak polgármesterei általában. Másokkal ellentétben az ő élete korántsem reggeltől estig a faluért végzett folyamatos (unalmas és fárasztó) munkával telik. Igaz, gyakran csak délben kászálódik ki az ágyból, de onnantól az egész nap egy izgalmas kaland. Ebéd valamelyik egri luxusétteremben, ahol a megyeszékhely valamelyik politikai aktorával megvitatja, kit, hogyan lehetne kicsinálni, tönkretenni, lejáratni.  Cserébe milyen jól fizető állások néznek ki neki, hogy végre szabadulhasson a számára túlságosan uncsi porfészeknek tartott Kápolnáról. Mozgalmas mindennapjai különösen akkor válnak igazán izgalmassá, ha éppen választási kampány közeleg: a közpénzből fenntartott kápolnai polgármesteri hivatal ilyenkor hamisítatlan politikai kampányirodává változik, ahol Kálmus végre kamatoztathatja állítólagos titkosszolgálati múltját: akciókat szervez, kever-kavar, hazudozik, mindenkinek bárkit elad. Áruló fideszesekkel testvérének, a DK-s Berecz Mátyásnak gyűjti az aláírásokat, miközben bejelentkezik a Mi Hazánkhoz, a Momentumhoz, az Evat-hoz, Márki Zay-hoz. 

Berecz erkölcsileg simán megoldotta, hogy egyszerre gyűjtött “stop Gyurcsány” aláírásokat, kuncsorgott pénzért Gyurcsányéknál, szivárogtatott a térség országgyűlési képviselőjéről a médiának, tárgyalt a Mi Hazánkkal és a Momentummal külön-külön.

De nehogy azt gondolja valaki, hogy ezalatt Kápolna felügyelet nélkül marad: idős kora ellenére is aktív édesapja folyamatosan figyel arra, hogy mindenki megvegye nála a szokásos kis homeopátiás kamucsepjeit, és - mint egy jó politikai bűnszervezetnél - ha kell bármiben is döntést hoz Kápolna sorsáról. 

Mindez nyílt titok a térségben, de azt sokan ennek ellenére nem értették, hogy ennek a sunyi pókhasú kis komcsi törpének valójában mitől ilyen nagy az arca? “Fejbe foglak rúgni a kurva anyádat”-fenyegetőzött például  saját testvére kampányfőnökének, ez a félresikerült kis kápolnai Gombóc Artúr, amikor éppen nem tetszett neki valami a kampányban. (Persze élőben már nem ekkora az arca ennek a karateedzéseiről hazudozó sunyi pókhasú törpének: legfeljebb kényszeres mosoly és dadogás-motyogás zajlik, amikor valaki egy az egyben számonkéri a hősködéseiről.)

 Egy most birtokunkba került hangfelvétel azonban szinte egyértelmű bizonyítékul szolgál arra, pontosan miben is reménykedik Berecz Kálmán. Akiről talán már a tarnamenti óvodások is pontosan tudják, hogy egy súlytalan, szánalmas hazudozó. A hangfelvételen Berecz arról beszél, hogy ő és testvére, Nyitrai Zsolt “emberei”. “Zsolt pedig azt kérte, hogy tartsanak ki”, amig visszatér. Gyorsan tegyük  hozzá: mindezt egy magánbeszélgetésen, Berecz állítja, aki - nem győzzük hangsúlyozni - notórius hazudozó. Amiért mégis életszerűnek tűnik a kínos  coming out, az az, hogy az elmúlt évek történései ezt alátámasztják. Berecz testvére Mátyás azt állította Nyitrairól, hogy az Egri Vármúzeum fejlesztési pénzeinek harminc százalékát le akarja nyúlni. Az ezügyben zajlott per, kurtán-furcsán félbeszakadt. Nyitrai Zsolt embere, Ringert Csaba a vármúzeum igazgatója azt állította: Berecz Mátyás okiratot hamisított. A vizsgálat kurtán-furcsán félbeszakadt.

 A “tarts ki” szófordulat pedig azért hiteles, mert több heves vármegyei politikust is ezzel bíztatja Nyitrai - utalva arra, hogy közel lehet Pajtók Gábor bukása. (Azt azért tegyük hozzá: ezen utasítás betartása egyelőre nem mindenkinek jött be: Juhász Attila Simon például “kitartott” - és  ki is penderítették annak rendje-módja szerint a vármegyei közgyűlésből.) 

Berecznek persze nincsen vesztenivalója: őt a térségben már mindenki kiismerte, egy súlytalan szánalmas trógernek tartják minden oldalon. 

Neki tehát nem is nagyon van sem alternatívája, sem vesztenivalója. Így hát kitart. 

Kápolnának viszont lenne. Kápolnának nem kellene kitartani. Sőt: el kellene zavarnia a jó büdös francba ezt a vállalhatatlan politikai parazitát, aki családjával együtt lényegében egy magáncéghez hasonlóan próbál uralkodni és rezsizni ezen a jobb sorsra érdemes, csodálatos múltú, és Berecz Kálmánnál sokkal szebb jövőt érdemlő kis falun. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr2218357941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása