Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Sokatmondó az, ahogy Ringert hallgat

2024. március 16. - Patek Fülöp Z

Ringert Csabának, az Egri Vármúzeum igazgatójának kínos, szemtelen és törvénytelen hallgatása minden beszédnél világosabb bizonyítéka annak, hogy nagyon is van mit titkolnia. 

Pontosan mit titkol, ezt kinek az utasítására teszi? 

Természetesen erről vannak elképzeléseink - és adataink...

var3.jpg

Ringert Csaba az Egri Vármúzeum igazgatója hallgat: bár sokmilliárdnyi közpénzből gazdálkodik, nem hajlandó tájékoztatni a közvéleményt, sem az egri politikusokat, polgárokat a közpénzek sorsáról. 

Mi nem hallgatunk: kérdezünk és ha elég, bűncselekmény elkövetését feltételező információnk gyűlik össze, teljesítjük állampolgári kötelezettségünket: átadjuk azokat a nyomozóhatóságoknak. 

Na, Ringert úr, akkor fussunk neki újra, harmadszor is. 

Most már kicsit konkrétabban -:)

var2.jpg

Igaz-e, hogy Nyitrai Zsolt közrehatására lezárta Berecz Mátyás - az ön korábbi megfogalmazása szerint -  bűncselekménygyanús munkahelyi ügyeit, cserébe Berecz megszüntette a Nyitrai Zsolttal szemben  zajló, elsőfokon Berecz által megnyert pert? 

var1.jpg

Nem tartja abszurdnak, hogy Ön, az adófizetők közpénzmilliárdjaiból gazdálkodó közintézmény vezetőjeként, egy a magyar állam által működtetett független bíróságok idézését szabálytalannak minősíti? Ki adta Önnek ezt a jogi szakvéleményt? Állami alkalmazottként Ön szerint megteheti, hogy egy  a független magyar bíróság által küldött idézést minősítget, és annak nem tesz eleget? Milyen példát mutat ezzel a törvénytisztelő magyar állampolgároknak? 

Mi az oka annak, hogy egrieknek egyáltalán pereskedniük kel amiatt, hogy Ön a nyilvánosság rendelkezésére bocsásson egy száz százalékban hazai közpénzből megvalósult beruházás elszámolását, amit - tartalmát tekintve - valójában nem titkolni kellene, hanem azzal büszkélkedni?

Igaz-e, hogy ön rendszeresen fizetés nélkül étkezhet egy, az Egri Várban tálalható étteremben? 

Kapott-e Ön bármelyik magyar politikustól utasítást a Lenkey ház beruházással kapcsolatban? 

Került-e sor a Lenkey Ház projekt kapcsán arra, hogy az Ön ellenjegyzésével egri köztisztviselőknek milliós nagyságrendű közpénzt  utaljanak?

Igaz-e, hogy az Állami Számvevőszék tiltó határozata ellenére, Ön  peren kívül megegyezett Berecz Mátyással, és pénzt juttatott neki, miközben ön határozottan azt állította, hogy többrendbeli okirat-hamisítást követett el a munkahelyén? 

Nem tartja erkölcstelennek, hogy ön gátlástalanul, kritikátlanul, mindenfajta tudományos ismeret nélkül kommunikál történelmi-tudományos, emlékezetpolitikai ügyekben, míg a vármúzeum nemzetközi hírű, tudományos fokozatokkal, komoly szakmai publikációkkal rendelkező munkatársainak, régészeinek egyre rosszabb munkakörülmények között kell dolgozniuk?

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr118355745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása