Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Levél Gy. Németh Erzsébet, a DK vezető politikusának, korábbi országgyűlési képviselőnek, Budapest korábbi alpolgármesterének

2024. február 01. - Patek Fülöp Z
Tisztelt képviselő asszony!
Több, egymástól független, hiteles forrásunk szerint, Ön volt az a politikus, aki az országgyűlési választások után, a saját városában is csúfosan megbukott ellenzéki jelöltnek, Berecz Mátyásnak állást szerzett Budapesten a Vármúzeumban. Mindenekelőtt tisztázni szeretnénk: nem számonkérni, kérdőre vonni szeretnénk emiatt, bár talán egytért azzal, hogy jó lenne végre egy olyan világban élni, ahol nem sikeres politikusok (mint Ön) szereznek bukott politikusoknak (mint Berecz Mátyás) állásokat. De ez messzire vezető, nem levelünk közvetlen tárgyához kapcsolódó problémakör.
berecz_matyas2.jpg
Konkrétan azért fordulunk Önhöz, hogy felhívjuk a figyelmét: Berecz Mátyás (és a vele szoros "akcióegységben" ténykedő testvére, Berecz Kálmán) minden, az európai normákat, a jó ízlést, a józan emberi kommunikáció írott, és íratlan szabályait figyelmen kívül hagyó módon viselkedik civil emberekkel, ami úgy gondoljuk megengedhetetlen és mélységesen elítélendő.
kalmuska.jpg
Mielőtt a részletekre térnénk, itt ismét tennünk kell egy kis kitérőt, hogy ha esetleg a fenti sorok olvasása után azt sejtené, hogy valami kormánypárti "karaktergyilkosság" vagy "lejáratási kísérlet" része e levél, bátran javasoljuk, hogy a Berecz testvérek viselt és aljas dolgairól nyugodtan tájékozódjon - minél több forrásból - saját politikai közösségének   heves vármegyei közegében. Kérdezze meg, hogy viselkedett, mit művelt Berecz Mátyás már abban a választási kampányban is, ahol éppen az Ön pártjának aktivistái - és egyébként sok más jószándékú, kormányváltáshoz hozzájárulni szándékozó ember - döbbent meg ennek a két testvérnek az alávaló, minden erkölcsi alapot nélkülöző tettein. 
Gondolja csak el: miközben az Ön pártjának aktivistái megyeszerte próbálták Berecz Mátyást népszerűsíteni, aközben testvére, Berecz Kálmán, Kápolna község polgármestere, aki kifejezetten erőszakosan beleszólt testvére ellenzéki kampányába, és kampánycsapatának munkájába, éppen a Fideszes "Stop Gyurcsány" kampány aláírásait gyűjtötte. Az már csak később derült ki, hogy mindezek mellett a Mi Hazánk Mozgalom vármegyei elnökével, Dr Pápai Ákossal próbált - sikertelenül - egyezkedni arról, hogy az önkormányzati választásokon ő lehessen majd a nemzeti radikális párt listavezetője a vármegyei közgyűlésben. Mindeközben próbálta "sikertelenül" Gyurcsány Ferencet arra rászorítani, hogy adjon neki és testvérének pénzt, a "szolgálataiért. Vélhetően ennek az ámokfutásnak a kompromisszumos végeredménye lett az az Önre hárult hálátlan feladat, hogy Berecz Mátyást, (aki egyébként már a vesztes választások estéjén megalázta stábját, pártját és választott politikai közösségét) "elhelyezze" Budapesten valamiféle állásba. 
Mindez azonban lehetne egy párt, politikai közösség, vagy a közélet belügye. Berecz Kálmán és Berecz Mátyás azonban ezután se nyugodott: megpróbáltak a helyi Fidesszel mutyizni, ez részben sikerült is, majd ismét a Mi Hazánknál erőszakoskodott Kálmán állásért, képviselői helyért. A párt vármegyei elnöke végül azzal a megalázó mondattal hajtotta el Bereczet, hogy "a Mi Hazánk Mozgalom nem menekülttábor."
Bereczék azonban önkritika helyett éktelen haragra gerjedtek: elkezdtek civileket fenyegetni: egri és heves vármegyei politikusokat, cégvezetőket, ügyvédeket kerestek meg, hogy a nekik nem tetsző embereket - vagy akikről úgy vélték, hogy őket kritizálták - segítsenek "kicsinálni." Épp a minap került a kezünkbe egy döbbenetes hangfelvétel, amelyen Berecz Mátyás egy egri hölgynek, akiről (egyébként  tévesen) azt vélelmezi, hogy egy facebook csoport  adminisztrátora, 24 órás ultimátumot ad arra, hogy "azt csináld amit mondok, különben házkutatást intézek nálad" és hasonló, a Rákosi időket idéző szlengekkel operál. Miközben ő, az Ön jóvoltából Budapesten éppen egy közművelődési intézményben gyerekeket oktat.
Berecz és testvére, egy nekik nem tetsző állatvédő szervezetet is folyamatosan vegzálnak, mert azt feltételezik (tévesen) hogy tagjai őket közösségi oldalakon kritizálják. Amiből csak annyi igaz, hogy amikor a Dolly nevű énekesnő állatkínzási botrányba keveredett, akkor megkérték Bereczet, hogy  törölje tervezett koncertjét, ahogy azt az összes többi kormánypárti és ellenzéki önkormányzat egyaránt azonnal megtette. 
Nem tudjuk ismert-e Ön előtt, hogy Berecz Mátyás ügyében egy mindmáig lezáratlan vizsgálat zajlik az Egri Vármúzeumban, amely információnk szerint 3 dolgot próbál kideríteni: előfordult-e, hogy Berecz hamisan írt alá jelenléti íveket, történtek-e igazgatósága alatt lopások a vár műkincs raktárából, és azonosak-e az eltűnt műkincsek azokkal, amelyeket később külföldi internetes piactereken árultak.
Továbbá igaz-e, hogy Berecz egy közeli hölgy ismerősét szívességből foglalkoztatta a várban. 
Egyelőre nyomozás zajlik, de úgy sejtjük, hogy a két Berecz internetes álneveken magán telefonszámokat  és hamis felhívásokat tett közzé, amellyel súlyos károkat okozott egy állatvédő egyesületnek. Úgy tudjuk, Bereczék mind a mai napig szoros kapcsolatot tartanak fenn egy Mirkóczki Zita nevű egri önkormányzati képviselővel, akit éppen ilyen és ehhez hasonló ügyei miatt politikai közössége, a Magyar Szocialista Párt  eltávolított tagjai közül. Úgy tudjuk, hogy Bereczék szintén szoros, baráti kapcsolatot tartanak fenn Heves Vármegye egyik leghírhedtebb - Fideszes - politikai bűnözőjével, Gondos Istvánnal, aki korábban még saját párttárság is megfenyegette, amikor az korrupciós ügyben tett büntetőfeljelentést. (A Berecz Kálmán által irányított Kápolna községben szinte "házi ügyvédként" működik Gondos, aki Berecz polgármestersége óta közel százmillió forintnyi megbízást kaphatott. (A pontos összeget azért nem tudjuk, mert Berecz - minden vonatkozó törvényt megszegve - nem nyújtott ezügyben teljeskörű adatszolgáltatást egy helyi civil közérdekű adatigénylésére.)
Berecz Kálmán és Berecz Mátyás több, ennél még sokkal meredekebb ügyéről szívesen tájékoztatjuk, személyesen is Önt - ha erre igényt tart. 
Azt viszont szeretnénk, ha tudná: ez a Berecz Mátyás nevű rendkívül agresszív, morálisan súlyosan sérült figura, méltatlan arra, hogy egy párt - bármifajta szolidaritásból, szociális gesztusból - egy politikus közbenjárására létrehozott, az adófizetők pénzén fenntartott állásban dolgozzon, és vigye a muzeológiai, a múzeumpedagógia rossz hírét Magyarország szerte. 
Tisztelt képviselő asszony!
Tiszteletben tartjuk, ha Ön úgy gondolja, hogy ma Magyarországon emberek, politikai konfliktusok révén kerülhetnek egzisztenciálisan nehéz helyzetbe. Bár ezt megítélni, hogy ez valóban így van-e, ha igen mennyire gyakori, vagy tömeges jelenség, nem a mi tisztünk megítélni.  Azt is tiszteletben tartjuk (bár vitatjuk), ha úgy gondolja, hogy Berecz Mátyás is ilyen "politikai okokból üldözött" ember.  Arra viszont megkérjük, hogy Berecz Mátyás ügyében alaposan tájékozódjon - javaslatunk szerint elsősorban az Ön számára nyilván leghitelesebbnek tartott sajátjaitól. Azt pedig ne tűrje, hogy Berecz, az Önön keresztül neki juttatott közbizalommal (és közpénzből fizetett állással) visszaélve, testvérével együtt megpróbáljon folyamatosan civilekkel erőszakoskodni. Már csak azért se tűrje, mert ha jól értelmezzük  a politikai programjukat, az Önök pártja éppen az ilyen és ehhez hasonló jelenségek ellen szeretne a jelenleginél határozottabban fellépni.
Tisztelettel, üdvözlettel, olyan heves vármegyei civilek, akik - ha ön indokoltnak tartja, szívesen állnak az ön rendelkezésére, hogy a két Berecz botrányos, és meggyőződésünk szerint vállalhatatlan, tolerálhatatlan, a közbizalmat kártékony módon aláásó ügyeinek részleteiről is tájékoztassák. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr8718316799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása