Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Tényleg lenyúlta Nyitrai Egerben a közpénzeket, vagy csak Berecz Mátyás hazudozik?

2024. szeptember 23. - PatekFülöpZ
Bár a közéleti botrányok nagy száma miatt még a jelentősebbeket is viszonylag gyorsan elfelejtjük, azért az egriek közül sokan még jól emlékeznek arra az időszakra, amikor Berecz Mátyás az Egri Vármúzeum igazgatójaként, majd kirúgott igazgatójaként, majd önkormányzati képviselőjelöltként, majd alpolgármesterként  konkrétan és világosan azt állította: Nyitrai Zsolt le akarta nyúlni az Egri Vármúzeum fejlesztési pénzeinek egy részét és Nyitrai, valamint az emberei kifejezetten nyomás alatt tartották, hogy elérjék: a nekik tetsző és érdekükben álló szerződéseket kösse meg. 
nyitraiberecz.jpg
Berecz Mátyás azt is állította, hogy az ügyben bizonyítékai vannak. Aztán volt egy pont, ahol Berecz megnémult és a nyilvánosság soha többé semmit nem tudhatott meg az ügyről. 
Berecz "megnémulásának" oka, mára köztudott: testvérével, Berecz Kálmánnal együtt Nyitrai Zsolt, és táskahordozója, intézője, az időközben a Fideszből kizárt és csúfosan megbukott román származású politikus Oroján Sándor (Alexander Oroianu) zsoldjába szegődött. 
img_9387.PNG
Ennek oka, és máig ható következménye is egy érdekes történet, de most maradjuk az alapsztorinál: akkor, amikor Berecz Mátyás Nyitrai állítólagos korrupciós ügyeiről elkezdett nyíltan és konkrétan beszélni, - elvileg - akár igazat is mondhatott. Csak elvileg, mert Berecz - saját környezete szerint  - mindig is egy gerinctelen hazudozó volt, de ahogy a rutinos rendőrök szoktak példálózni: hiába prostituált valaki, attól még, ha nem járul hozzá valakivel a szexhez, az éppen úgy nemi erőszak, mint egy monogám hölgy esetében. Szóval elvileg egy gerinctelen hazudozó is mondhat igazat - például akár a saját védelmében.
img_9180.PNG
Úgy tűnik, azt egyelőre - Berecztől legalábbis - nem fogjuk megtudni, hogy Nyitrai Zsolt el akarta-e lopni, ellopta-e a az Egri Vármúzeum fejlesztési pénzeinek egy részét. 
Ami viszont jelentősen erősíti Berecz Mátyás egykori szavainak hitelét, hogy azért Egerben számos, a Berecz elmondásához kísértetiesen hasonlító történet keringett - igaz elsősorban Orojánról, aki Nyitraira hivatkozott. 
1552 Étterem, egri városi cégek, helyi és térségi építőipari vállalatok, médiatulajdonosok. Mind-mind hasonló esetekről számoltak be: Oroján, Nyitraira hivatkozva erőszakoskodott  és valamit rá hivatkozva követelt. 
Ezek nagyrészt tények.
Kérdés az, hogy Nyitrai tudott-e ezekről?
Erre sincsen egzakt válasz, de azért a józan ész logikája és erkölcse szerint, ha egy országgyűlési képviselő, választókerületi elnök, esetünkben Nyitrai Zsolt - számos egrihez hasonlóan - értesül ezekről az ügyekről, nyilván megpróbálta volna elejét venni a "pletykáknak" - különösen, ha azoknak nincsen alapjuk. 
De, ha belegondolunk például abban:  életszerű-e, hogy Füzesabony legendásan becsületes és tisztességes polgármestere, jószántából foglalkoztatta volna hosszú évekig "gazdasági tanácsadóként" Oroján Sándort, ezt a rossz külsejű, műveletlen, rosszhírű, semmifajta valódi gazdasági tudással és kapcsolatrendszerrel nem rendelkező politikai gengsztert az önkormányzati hivatalban.
Ugye nem. 
Nyilvánvaló, logikai alapon kikövetkeztethető tény, hogy ezt Nyitrai erőltette, erőszakolta rá.  
Milyen érdekes, hogy mióta Nyitrai Egerben megbukott, a Fidesz eltakarította közgyűlöletnek örvendő politikusát a térségből, és Dr Pajtók Gábor vette át a helyét, nincsen Fideszes gazdasági tanácsadója Füzesabonynak....
Szóval annyi azért bizonyos, hogy a transzparenciával, a törvény tisztelettel voltak bajok a Nyitrai éra alatt Egerben.
bolond1_1.jpg
De ami a legmeggyőzőbb és leggyanúsabb, ahogy Nyitrai kiegyezett Berecz Mátyással és testvérével, Berecz Kálmánnal. Ha ugyanis Nyitrai Zsolt meg lett volna győződve becsületességéről, nem  kezdett volna titkos, máig tartó együttműködésbe Bereczékkel. Amelynek keretében hol Pajtók Gábor, hol Mirkóczki Ádám, hol Kápolna alpolgármestere, hol Tófalu polgármestere, egy apró állatvédő civil szervezet az elpusztítandó ellenség. 
Nyitrai Zsolt egyébként egy igazi bújkáló, a szarságait mással elvégeztető, magát  minden kellemetlenségtől távol tartani igyekvő, igazi sunyi szar alak. Eddig nagyjából működött is a stratégia: hozzá csak jó ügyek, érdekes bulvár hírek kötődjenek. A számára fontos szemét, aljas munkát végezze más, rá még csak a gyanú árnyéka se vetődjön. 
Ez a koncepció azonban megbukott: mindenki tudja, hogy az állítólag meleg Nyitrai, mind a mai napig Orojánnal üzenget, fenyegetőzik Egerben, és a gátlástalan románnal akarja elvégeztetni a koszos munkát. 
Ráadásul mára kicsit olyan lett Eger vonatkozásában, mint Hitler a bukása előtti órákban, napokban a berlini bunkerében, amikor már saját közvetlen környezet számára is világos volt a biztos vég, de ő még házasságot kötött, birodalmi terveket dédelgetett. Aki tehette menekült előle, aki nem, együtt lett öngyilkos vele - és került a történelem pöcegödrébe. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr1818489283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása