Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Nyílt levél a Heves Vármegyei Közgyűlés beszari elnökéhez

2024. április 20. - Patek Fülöp Z

Elnök úr! 

Ugye tudja, hogy mit sem ér a kommandós múlt, a harciművészeti jártasság, ha az kóros és szánalmas erkölcsi, közéleti gyávasággal párosul. 

Ön hobbivadászként nem fél, nap mint nap, Istent játszani, és saját (erkölcsi) hatáskörében eldönteni, melyik - ön szerint - “selejtes” állatot gyilkolja meg puskájával. 

Pedig, higgye el, ön sem tévedhetetlen: lehet, hogy egy anyát, vagy éppen egy anyaállat által, az erdei odúba hazavárt, senkinek nem ártó kölyköt puffant át vadászatai közepette a túlvilágra. 

Ahogy Assisi Szent Ferenc fogalmaz, “Isten kis teremtményeit”, az állatokat megölni egy puskával,  tehát nem fél az erdőben. 

Erkölcsi  alapú döntést hozni - puska nélkül - a Heves Vármegyei Közgyűlésben viszont már nem mer.

Ön harciművészetekben jártas ember, aki - úgy tudom - annakidején rendőrként az agresszíveb bűnözőktől sem ijedt meg. Most mégis be van szarva attól, hogy erkölcsi alapú, politikailag is iránymutató döntést hozzon!  

Hogy azonnali hatállyal visszavonja a Tarna folyó vízét kiszivattyúzó, élővilágát elpusztító, a Tarnát védő civileket agyonveréssel fenyegető, vízlopásért jogerősen elítélt, jelenleg természetkárosítás bűncselekménye miatt vádlottként bíróság előtt álló Debrői Tóth és Tóth Borászat tulajdonosainak Telekessy díját?

Annak ellenére sem, hogy ezt többször írásban kérték öntől, a vármegye állat és természetvédő civil szervezetei?

Valójában mitől/kitől van beszarva, elnök úr?

juhattsim.jpg

Nyitrai Zsolt, erkölcsi söpredék egri helytartóitól, akik ezer szállal kötődnek a természetpusztító, köztörvényes bűnöző Tóth és Tóth Borászat tulajdonosaihoz? 

Vona Gábor egykori barátnőjétől, Szűcsné Major Ildikótól, a közgyűlés korábbi jobbikos tagjától, aki annakidején a Telekessy István Területfejlesztési Díjra felterjesztette a tőről metszett komcsi Tóthékat?

Tóthék családi ügyvédjétől, és üzlettársától, a pitlák politikai gengszter Gondos Istvántól?

Akit - nem mellesleg - Nagy Csaba polgármester úr (egy bátor és erkölcsös tűzoltó) az ön által vezetett vármegyei közgyűlés frakcióvezetője, nemrégiben úgy penderített ki a füzesabonyi közéletből, hogy a lába nem érte a földet. 

(Gondos azóta a helyi földhivatalban próbálja bizonygatni, hogy ő minden látszat ellenére egy férfi és nem egy hímringyó-:) 

Abszurd kontraszt, nem? Egy bátor jellemes tűzoltó és egy beszari kommandós a heves vármegyei politikában? 

Elnök úr! 

Szégyenteljes, gyáva viselkedésével természetesen szégyent hoz saját magára is, de ez ma már keveseket érdekel. De szégyent hoz pártjára, a Fideszre is, hiszen ön is jól tudja: miközben a nagy ellenzéki “zöldek” gyáván kussoltak a Tarna elpusztítása ügyében, éppen a Fidesz Kál-Kompolt csoportjának elnöke, Gyetvai Péter természetfotós volt az, aki az őt (is) ért súlyos fenyegetések ellenére, alaposan okadatolt büntetőfeljelentést tett a Tarnát elpusztító borászat ellen. 

Amelynek nyomán a Füzesabonyi Rendőrkapitányság kitűnő nyomozói, és az ügyészség oda juttatták a borászat tulajdonosát, Egyed László ökológiai gengsztert, ahová való: a vádlottak padjára - a mélységes közmegvetés szégyenpadjára.

 

Ps. 

A Tarnát elpusztító ökológiai gengszternek, Egyed Lászlónak, a Tóth és Tóth Borászat természetkárosítással vádolt tulajdonosának büntetőpere, május 6-án kezdődik a Füzesabonyi Járásbíróságon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr2018386049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása