Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Berecz végül megoldja, hogy Gulyás vigye a balhét? Kérdések Kápolna jogi végzettség nélküli jegyzőjéhez

2024. március 10. - Patek Fülöp Z
Nem árulunk el nagy titkot, nem közlünk nagy újdonságot, ha azt állítjuk:  Gulyás Imrét, Kápolna, mindenfajta jogi végzettség nélkül ténykedő jegyzőjét, nem övezi túlzott, szakmai tisztelet. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy egy megfelelő iskolai végzettség nélküli komcsi karrieristának tartják, de a rend kedvéért azért tegyük hozzá: ma Magyarországon, ilyen Gulyáshoz hasonló falusi munkásőr fazonú figurák egyébiránt jogszerűen jegyzősködhetnek. Vagyis egy ilyen Gulyás Imre, jogi végzettség nélkül dönthet arról, hogy kápolnai embereket a jogszabályok alapján megbüntet, bírságol, felelősségre von. Rémisztő.
gulyasi1.PNG
Az sem titok, hogy Gulyást emberileg sem tartják sokra a Tarnamentén. 
De ezen nincs is mit csodálkozni.  
Gulyás, miközben a Debrői Tóth és Tóth Borászat kiszivattyúzta a Tarna vízét, tönkretette a térség növény és állatvilágát, kedélyesen iszogatott a cég gengszter tulajdonosaival, akik már súlyos bűncselekmény miatt büntetőeljárás alatt álltak.
1710084046347.jpg
Még egyszer, csak a tisztánlátás kedvéért: ez a Gulyás, akinek bárkinek kiküldhet egy 40-50 ezres bírságot  mindenfajta jogi végzettség nélkül, a jogszabályok letéteményeseként borozgat egy köztörvényes bűnözővel. 
De hagyjuk a moralizálást, Gulyás már nem fog megváltozni: az marad ami. A velünk élő bolsevizmus rémisztő és visszataszító bizonyítéka. 
Viszont.
Ha végzettsége nincs is, a nemrégiben felmarkolt sokmilliós jubileumi jutalmán kívül egy valamilye azért van: büntetőjogi felelőssége. 
gulyas_3.jpg
Néhány kérdés Gulyáshoz, amire nyilván itt és most nem fog válaszolni, de ígérjük, lesz olyan hely és idő, amikor és ahol kénytelen lesz.
- Jegyzőként tudott-e Ön arról, hogy a kápolnai temetőt rendben tartó alkalmazottak és közmunkások az úgynevezett kegyeleti szemetet, köztük veszélyes hulladékot is, a polgármester tudtával és jóváhagyásával hosszú ideje a szomszédos erdőbe dobálják, súlyosan megsértve ezzel a hulladékgazdálkodás rendjét? Ha tudott róla, miért nem tett büntető feljelentést, ha nem tudott róla, most, hogy megtudta, mit kíván tenni? 
gulyas1.jpg
- Tudott-e Ön arról, hogy Kápolna község polgármestere, Berecz Kálmán, átverve a magyar hatóságokat, kikerülve az önrészfizetést, a helyi polgárőrség nevére pályázott és vásárolt - közpénzből - buszt, amelyet bár polgárőrségi járműként tartanak nyilván, az valójában falubuszként üzemel. Tud-e Ön arról, hogy Kápolna község képviselőtestülete, rendszeresen támogatást szavaz meg a polgárőrségnek, amely azonban szemen szedett hazugság, hiszen  a pénzt arra kapják, hogy a polgárőr busznak elnevezett falubusz költségeit kifizethessék? Mi erről az ügyletről a jogi álláspontja? 
- Utasította-e Berecz Kálmán Önt arra, hogy e két ügy elsimítása érdekében dokumentumokat kreáljon, vagy együttműködési szerződéseket jegyzőkönyveket gyártson, hagyjon jóvá utólag? 
- Előfordult-e, hogy Önnek címzett leveleket Ön helyett Berecz Kálmán válaszolt meg, vagy ő utasította arra, hogy mi legyen a válasz tartalma?
- Utasított-e Önt Berecz Kálmán bármikor arra, hogy ne szigorúan a jogszabályoknak megfelelő döntéseket, határozatokat hozzon, vagy ne a jogszabályokat mindenkire egyformán vonatkoztatva alkalmazza? 
Tisztában vagyunk azzal, hogy várhatóan ezúttal is Berecz Kálmán dönti majd el, hogy ezekkel a kérdésekkel mit tegyen, ezért nem nagyon bízunk  válaszában. 
Ugyanakkor tudnia kell: egy esetleges büntetőjogi felelősség elől nem fog tudni nyugdíjba menekülni. Ráadásul biztonsággal számíthat rá, hogy Berecz Kálmán - ahogy eddig mindig tette - ezúton is gondoskodik majd róla, hogy helyette más vigye el a balhét, aki ezúttal, jobb híján várhatóan Ön lesz.
Így aztán, ha őszinték akarunk lenne, nyugodt szívvel nem tudunk a nyugdíjas éveire kellemes, stresszmentes rádióamatőrködést és Debrői Tóth Bor iszogatást kívánni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr8018350471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása