Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

“A hír szent, a vélemény szabad.”

2024. március 07. - Patek Fülöp Z
Vendégszerzőnk, Gyűrüssy Csaba, nemzetközi hírű múzeumi preparátor véleménycikke:

Zárt logikai lánc.  

1. Berecz Mátyás önkormányzati képviselőjelölt, az Egri Vármúzeum igazgatója azt állítja a nyilvánosság előtt, hogy bizonyítéka van arra: Eger országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt az egri várba érkező  fejlesztési pénzek 30 százalékát le akarja nyúlni. 

egrivar.jpg

2. Ringert Csaba az Egri Vármúzeum új, Berecz kirúgása után, Nyitrai Zsolt által felkért igazgatója azt állítja a nyilvánosság előtt, hogy Berecz Mátyás az Egri Vármúzeum korábbi igazgatója, majd munkatársa okiratot hamisított: rendszeresen olyan időpontokra is aláírta a jelenléti ívet, amikor mem tartózkodott a munkahelyén. Ringert vizsgálatot indít, egyúttal elrendeli a múzeum raktárban őrzött műkincseinek újraleltározását, mert felvetődik a gyanú, hogy eltűntek bizonyos tárgyal, amelyek utóbb, külföldi közösségi piactereken tűntek fel.  

3. Nyitrai Zsolt pert indít Berecz ellen az állításai miatt

4. Berecz Mátyás pert indít a múzeum ellen elbocsájtása miatt

5. Berecz a Nyitrai által indított pert első fokon megnyeri, mégis közös megegyezéssel, titokban megszünteti azt. Bár a perről folyamatosan tájékoztatja a nyilvánosságot, annak megszüntetését nem indokolja.

6. Ringert titokban peren kívüli megállapodást köt Berecz- el, végkielégítést fizet neki, bár ezt az Állami Számvevőszék közpénzből gazdálkodó szervezeteknek ilyen esetekben tiltja.

 7. Ringert Csaba, Dr Pápai Ákos egri önkormányzati képviselő írásos és szóbeli kérdésére sem hajlandó tájékoztatást adni a Berecz Mátyás ellen általa indított vizsgálat végeredményéről.

8. A Ringert Csaba vezette Egri Vármúzeum projektjeként közel 500 millió forintból felújítják Lenkey János honvéd tábornok szülőházát. 

A bírálók szerint a projekt nagyságrendileg 30 százalékkal túl van árazva. Szidják a kivitelezőt, a polgármestert, az alpolgármestert. 

De a projektgazda, Ringert Csaba hallgat. 

Nyitrai hallgat. 

Berecz hallgat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr3118347985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása