Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

Berecz és Balázs összedolgoznak a Pentával, hogy nehezítsék a tarnamenti emberek csatornázással kapcsolatos kárigényeinek érvényesítését?

2024. április 19. - Patek Fülöp Z

Berecz mostanában stílust váltott: parasztbiciklis, zsebesnacis félkegyelmű falubolondjából öltönyös kültelki politikus gengszterré, egyfajta  balázszoltánparódiává  stylingolta át magát. 

Nem véletlenül mondják: összenő, ami összetartozik: Berecz és Balázs, ez a két takonygerincű közéleti gengszter ma már vállvetve küzd a politikai túlélésért, amiben a büntetőjogi felelősségre vonásuk elkerülésének garanciáját látják. 

Amiben most közösen mesterkednek, azt viszont - nagyon reméljük - nem ússzák meg szárazon. 

tolvajok.jpg

De mit is akar - eltitkolni - Berecz és Balázs?  

Mint ismeretes a tarnamenti csatornaberuházás annakidején a térség egyik legnagyobb és legfontosabb infrastrukturális fejlesztése volt. A folyamatokra rálátók szerint viszont egyúttal a kompolti bűnöző, pederaszta polgármester Balázs Zoltán egyik legnagyobb korrupciós vállalkozása is: akkori áron százmilliós nagyságrendű kenőpénzt tehetett zsebre ez a szarházi gengszter, amelynek ára az volt, hogy bizony sokat kellett - a lakosság kárára - mókolni a műszaki tartalommal. 

Bízva abba, hogy ezért egyszer még felelnie kell a hatóság előtt Balázsnak, most nem mennénk bele azokba a részletekbe (átemelőállomás ...stb), ahol a Balázs számára juttatott anyagi előnyök értékének megfelelő műszaki tartalmat kispórolták a beruházásból. Csak a Tarnamentén élőket közvetlenül is érintő, fontos vonatkozásával foglalkoznánk az ügynek. 

Ez pedig a csatornahálózatra rákötött ingatlanok bejáratainál lévő teherbíró csatornafedelek ügye, amelyeket betonkeretű, vasfedeles konstrukció helyett, számos helyen sokkal olcsóbb, műanyag fedővel oldottak meg, amely rengeteg alkalommal (traktorok, kisteherautók közlekedése, őszi tüzelőfa kiszállítás stb) nem bírta a terhelést, elrepedt, beszakadt, ezzel súlyos problémákat és balesetveszélyt okozott az itt élőknek. 

Akik - a beruházó által nem lefizetett - tisztességes polgármestereik segítségével, most igyekeznének a Penta szerződésben vállat garanciális kötelességeinek teljesítetését elérni: kicseréltetni a csatornafedeleket "normális", teherbíró változatokra. Mindeközben a cég képviselői, időhúzással, mellébeszéléssel, idős emberek esetében megtévesztéssel próbálják minimalizálni kötelezettségeiket a lakosság kárára. 

Amire - egy kis cinizmussal - azt is mondhatnánk, hogy megértjük, hiszen amit kifizettek zsebbe Balázsnak, azt nem szeretnék még egyszer elkölteni az emberekre.

Az viszont, hogy a Tarnamentén élők ilyen aljas, gátlástalan megkárosításához Berecz és Balázs, ez a két gátlástalan gyomorforgató politikai szélhámos asszisztál: nos, az, erkölcsileg minden képzeletet felülmúlóan alulmúlhatatlan. 

Berecz és Balázs terve úgy tűnik az volt, hogy a beruházóval szerveznek, egy elvileg minden érintett számára nyilvános, de előttük valójában titokban tartott egyeztetést, ahol minden faluvezető elmondhatja a beruházó cégnek a problémákat, az esetleges garanciális igényeket. De a mestertervük lényege éppen az volt, hogy mindez majd csak elméletben történik meg, hiszen a településvezetőket Berecz és Balázs "elfelejtik" értesíteni az egyeztetésről. Amit így majd le is zárhatnak jegyzőkönyvileg azzal, hogy nincs itt semmi látnivaló, mindenki elégedett, minden rendben van. 

Csak, hogy vannak még a falújukért tűzbe menni hajlandó tisztességes polgármesterek a Tarnamentén, akik értesülve erről a nyilvánosnak vetített, de titkosnak szánt egyeztetésről, úgy döntöttek, meglepetésszerűen részt vesznek rajta és képviselik településük lakóinak garanciális kárigényeit. 

A tervükről azonban egy, a tarnamenti települések közös testületi ülésén történt véletlen elszólásból előre értesülhetett a gengszter Berecz Kálmán, aki azonnal riaszthatta Balázst, így a meghirdetett fórumot gyorsan meg nem történté nyilvánították, nehogy ott megfogalmazhatóak legyenek a lakosság panaszai. 

Nos, kedves, a beruházó által nem lefizetett polgármester urak, polgármesterjelölt urak, hölgyek! 

Ebben a helyzetben Önöknek egyetlen feladata maradt: a legapróbb, legutolsó műszaki problémáig, minden, de tényleg minden, a beruházással kapcsolatos gondot, problémát ledokumentálni, összeírni, és addig menni, amíg a Penta mindezeket meg nem oldja. Ha kell, egy internetes felületet nyitni, ahol bárki feltöltheti a saját garanciális problémáját, és elmesélheti - akár anonim módon - miként akarták átverni, lebeszélni arról, hogy érvényesítse a neki járó garanciát a csatornaberuházónál. 

Ja, és kedves tarnamenti polgárok, önök számára is lenne még egy fontos feladat - június 9-re. Óriási nagy többséggel leszavazni, elzavarni Berecz Kálmánt és Balázs Zoltánt, a vármegye talán két legalávalóbb politikai közszereplőjét a polgármesteri székből, de ha lehet még a térségből is. 

Majd éberen ügyelni, hogy még egyszer ilyen figurák ne vethessék meg a lábukat a helyi közéletben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr2118385051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása