Mi folyik itt Hevesben?

Mi folyik itt Hevesben?

(Ismét) kétes hírnév a Berecz klántól Kápolnának

2024. április 10. - Patek Fülöp Z
 A szélhámosságért, megtévesztésért, áltudományosságért járó "Lapos Föld Díj" idei várományosa a Homeopátiás Orvosok Egyesület, amelynek Berecz Kálmán körzeti orvos apja az egyik oszlopos tagja.
lapos_fold_dij.jpg
Túl sok szót nem szentelnénk a "homeopátiás orvoslás" megítélésére. 
Ami bizonyos: a homeopátia tudományosan nem bizonyított, és nem is elfogadott módszerek és gyógyszerek összessége. 
Olyan gyógyító hatást nélkülöző gyógymód, amellyel a szakemberek szerint nem az a legnagyobb baj, hogy ártana, vagy az, hogy gyógyhatásúnak hazudott különböző kis kamu cseppekkel súlyos pénzre lehúzzák a gyanútlan embereket. 
homeo1.png
Hanem az, hogy ez a szélhámoskodás adott esetben veszélyesen akadályozza a valódi diagnózis felállítását, és ennek hiánya viszont már komoly bajokat, sőt tragédiákat is okozhat. 
A homeopátiás szélhámoskodás közel állt a betiltáshoz, végül - egyelőre - legális maradt. 
Az viszont, hogy valaki körzeti orvosként "ajánlgassa" ezeket a tíz-húsz-harminc ezer forintos homeopátiás kamu szarokat, neki pozíciójából adódóan kiszolgáltatott pácienseknek, nos, az már igazán gyomorforgató erkölcstelenség és gátlástalanság.
homeo2.png
Fia jóvoltából ebben utazik Berecz Kálmán apja, aki tisztes vagyont is gyűjtött orvosi pályafutása során. Ha arra gondolunk, hogy ebből még mindig eltartja ezt a két tróger, lusta fiát,  a nyugdíjhoz közelítő, de azért még súlyosan infantilis Kálmánt és Mátyást, akkor -- emberileg - még azt is megérthetjük, hogy - üzletileg - hisz a homeopátiában.
A Magyar Homeopátiás Orvosi Egyesületet idén az a kétes megtiszteltetés érte, hogy erre a bizonyos "Lapos Föld Díjra" jelölték. 
Indoklásuk szerint, a Berecz Kálmán apját - és társait  - "tömörítő civil szervezet tagjai szakmai tekintélyük által hitelesítve terjesztenek áltudományos nézeteket és alkalmaznak olyan gyógymódokat, amelyek igazoltan nem hatásosabbak a placebónál."
homeo3.png
Amúgy az ilyesmit a BTK. - különösen ha pénzt kérnek érte - nemes egyszerűséggel kuruzslás bűncselekményének nevezi....
 De ne jogászkodjunk Berecz Kálmán apja kapcsán, hiszen jogásznak ott van nekünk maga Berecz Kálmán, aki kétségtelenül nem "homeopátiás", de viselkedése alapján folyamatosan szociopátiás pszichés tüneteket produkál. 
A Berecz család homeopátiás szélhámossága, sajnos nem magánügy, nem is magánbűn, hanem  Kápolna súlyos közszégyene. 
A notórius hazudozó Berecz Kálmán egyébként részben elismeri, hogy édesapja már sem mentálisan, sem fizikailag nem képes körzeti orvosi feladatokat ellátni, és talán jobb lenne egy a homeopátiás elmebajba nem belebolondult, aktív korban lévő doktor. De egyúttal azzal terrorizálja Kápolnát, hogy ilyet nem lehet találni. Így, ha az ő apja nem dolgozik, akkor nem lesz majd háziorvos a faluban - hazudja rendszeresen.
Lesz Kálmus. 
Hidd el, hogy lesz. 
kkk2.jpg
Mint ahogy, ha téged sikerülne elzavarni a polgármesteri székből, és a családoddal nem tudnál többé korlátlanul uralkodni ennek a jobb sorsot érdemlő kis falunak a pénzei, pozíciói felett, helyetted is lenne más.
Jobb, tisztességesebb szorgalmasabb, szerényebb. 
Mert mindezt, hozzád képest megugrani, egyáltalán nem is olyan nagy dolog. 
Ps. Érdekesség, hogy a Homeopátiás Orvosok weboldalán, Berecz doktor neve mellett nem csak Kápolna község,de Eger városa is szerepel. Lehet, hogy a megyeszékhelyen is  szemfényveszt az öreg? Várjuk az infókat -:)
Ja ls még valami: hálásan köszönjük tarnamenti és egri informátorainknak a Berecz Mátyás és Berecz Kálmán megdöbbentő mocskos ügyeiről küldött adatokat, történeteket, fotókat, dokumentumokat. Ígérjük, mind sorra kerül, csak egy kis türelmet kérünk...

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikitthevesben.blog.hu/api/trackback/id/tr7018376499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása